September 5, 2012

..HACKS...

Posted By Jibam Xavier at 12:33 PM Links to this post
Kau hadir tanpa ku sedari,
Mengisi kekosongan hati,
Kini kau pergi tinggalkan ku,
Lemas ku dalam sepi......

Hujan yang turun ke bumi,
Membawa rindu yang mengunung,
Kau biarkan ku oh sendiri,
Malam ku tanpa mimpi.......

Mengapa tangan kau lepaskan,
Setelah hatiku kau tawan,

Mengapa takdir memisahkan,
Hanya aku cinta kau seorang,

Mengapa tangan kau lepaskan,
Setelah hatiku kau tawan..

Angin malam bawalah cintaku,
Menghapus rasa rindu.......


p/s:kadang-kadang, ada lagu yang kena dengan apa yang kita sedang lalui ...
 

!!!....hmmmmm ... ;'( ....!!!

Posted By Jibam Xavier at 12:17 PM Links to this post
beby , biyy minta maaf ehh ...
biyy sygg kn beby sgt2 ...
susah biyy nak tunaikan permintaan beby uhh ..
biyy dah cuba , cuba untuk padam beby dari haty biyy ..
buang beby dari life biyy ..
tak hidup dalam bayang-bayang beby !!
tapi tak boleh sayang ...
biyy cuba lalui smue nie tanpa beby kt sisi biyy ..
knape biyy boleh dan beby tak boleh ?
selagi biyy masih boleh bernafas ..
biyy tetap akan tunggu beby ..
biyy nk beby kuat ..
please,..sayangg ...
jangan jadi org y cepat mengalah ..
cepat putus asa ..
biyy nak beby kuat and lalui smue nie ,
demi biyy sayangg ...
cukup lha dengan beby sorg ..
i'm sorry sayang :(
 
 

August 29, 2012

Posted By Jibam Xavier at 9:16 AM Links to this post

Beby ,..RHENDU ...
umpama butiran pasir ditepi pantai :)
rhendu kamu sangat bangat sygg ..
biyy sentiasa ingat sygg and x pernah lupa walau sesaat..
seriously, biyy x leyh lupa beby..
sampai skrg biyy still simpan beby dlm haty biyy ..
bagi biyy , beby masih lagi hak milik biyy
sebab kita xde buat kata putus y kita dah break off ...
beby, biyy padam semua apa y beby buat blkg biyy..
sedang biyy tahu biyy x leyh tgk beby dgn org laen tp
biyy fikir positive maybe sebab beby hanya berkawan and x lebih ..
and smpai skrg beby , biyy masih tunggu beby ..
beby..biyy nk bagthu y 
biyy msih sygg kn beby..masih CINTA kan beby
biyy x thu knape mesti beby saje y biyy sygg ..
seriously, mana-mana girl y biyy knal smue ny biyy jujur ..
y biyy dh ada beby ..
biyy x prnah cter smue psal kita just biyy ckp beby
sibuk study ..biyy hanya setia pada beby sorg and sampai skrg..
biyy rhendu kan beby, biyy rhendu suara beby sgt bgt ...
rhendu nk dgr beby ckp mish you love you..
serius, rhendu....
beby pernah ckp y biyy hanya milik beby sorg kan...
biyy simpan kata-kata beby tu sampai skrg...
and setiap message beby kt dlm fb pun biyy still simpan lagi tau..
biyy sentiasa ingat kenangan kita...
" syg ... baby rinduu b sangat banget ... seriously ... i can't sleep ... baby tak tawu na buad pew daa.. 
b jngan noty2 please ... promise me yaa syg .."
biyy masih pegang janji-janji biyy pada beby...
biyy x pernah tinggal beby sorg2
kemana saje biyy pergi, biyy bawa beby..
emp, beby ..promise , beby jgn curang ..
akit dh sampaikan pesanan beby, beby akan berusaha utk diri biyy ..
beby pn mcm tu jugakkk, okay ..berusaha utk diri beby..
study and buat y terbaekk..
FATIN AMYRA iLOVEyou so much ...

April 14, 2012

Untuk kamu.. xbisa tanpamu

Posted By Jibam Xavier at 2:04 PM Links to this post
dengar suaramu aku rindu
ingat dirimu ku ingin bertemu
aku tak bisa musnahkan dirimu
tanpa cintamu aku lemah


sungguh terasa hampa hidupku
jangan biarkan ku musnah tanpamu
aku menangis bila ku teringat
saat bersamamu berdua denganmu
aku yang hancur tanpamu
dengar suaramu aku rindu
ingat dirimu ku ingin bertemu
aku tak bisa musnahkan dirimu


aku yang hancur saat kau pergi
saat kau menjauh dari sisiku
aku yang lemah tanpamu
hidup aku musnah tanpamu

March 8, 2012

Kehadiranmu

Posted By Jibam Xavier at 12:50 AM Links to this post
Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

March 5, 2012

Tetap bertahan

Posted By Jibam Xavier at 11:52 PM Links to this post
x pernah ku sangka, x pernah ku duga ..
kita akan berjumpa dan telah bersama, 
siang malam ak asyik memikirkan dy,
siang malam ak asyik teringatkan dy,
ak akan terus bertahan untuk dy ..
sampai hari nanti sampai kita bersama ..
sampai saat nanti untukmu disisi
kita akan bersama ..
ak mencintaimu lebih dari apapun ..
lebih dari segalanya
meskipun tiada satu org pn y tahu
ak mencintai kamu sedalam-dalam hati ak ..
ak x pernah dan x akan menduakan mu

March 4, 2012

My new friends

Posted By Jibam Xavier at 1:46 PM Links to this post
beby cyg ..
biyy nakk bagitahu,
y gurl tu Najwa dan y lagi sorg tu boy
dy org nie kawan baru biyy ..
biyy baru aje knal dengan dy org
tapi hubungan kita org mcm dh lama knal ..
dy org selalu teman biyy,
biyy slalu lepakk dengan dy org ..
dy org baekk sngt2 ..boleh buat kawan,
biyy selalu cter sal beby kt dy org,
apa y trjadi dekat kita,
smue dy org tahu..
sebab dy org pun mcm kita jugakk sygg..
nanti ada peluang biyy knal kn dy org
dengan beby ek, :) ..

True Love

Posted By Jibam Xavier at 1:08 PM Links to this post

sekarang ak rasa cinta sejati ..
cinta sejati y ak x boleh nak tinggal,
cinta sejati y x boleh ak nak buang,
cinta ak pada dy, hanya dy sendiri y tahu ..
empppp ...
memang ak betul-betul cinta kn dy wey ..
ak sendiri pun x thu knape?
wajah dy selalu membayangi hidup ak .
pergi mana, ak slalu nmpk dy,
ape y ak buat, ak nmpak dy,
wajah dy, x prnah mati dalam hidup ak ..
dy sentiasa ada dalam kotak fikiran ak
ak slalu fikir dan tringat kn diri dy,
serius, ak tringat ..
dy sentiasa ada ..kerana dy, 
x sama dgn mana-mana gurl y ak knal sblum nie ..
ak x pernah jumpa org y boleh,
jaga, sayang dan cinta ak mcm dy ..
hanya dy y ada dalam hati ak
dy lain daripada y lain..
dy CINTA SEJATI ak !
ak hanya nakk dy sorang
ak sgup lakukan apa shaja utk dy,
ak sgup korbankan masa ak utk dy,
ak x akan isytiharkan putus dgn dy ..
ak akan tetap teruskan hubungan ak dgn dy !
ak akan terus bertahan untuk dy ..
ak akan tunggu dy ..
apa y ak buat nie, hnya utk dy ..
pergi mana, ak sentiasa bawa dy dalam hati ak
jangan siapa-siapa berani rampas dy dari ak ..
ak sayangg dy wey,..



p/s : LEBIU FOREVER SAYANG
- FATIN AMYRA ~
..sejauh mana pun kau pergi sayang,
tak akan jauh dari hati aku nie :)..



February 24, 2012

Today's story

Posted By Jibam Xavier at 9:17 PM Links to this post
ariny hari y paling okay lha buat ak 
wlaupn dgn demam y melanda diri ak nie 
ak sgup gak kluar skejup smata-mata nk beli burger 
sebab pwot ak nie lapar sgtsgt ,
dh bpe hari ak x sntuh nasi . asyik mam roti aje .
tapi mmg x sngka tdi , ak jmpe ubat rindu ak ..
dari jauh ak nmpakk my syggg ,
dy kluar dari kedai , 
ak rase mcm nk jerit aje panggil dy .
tapi , ak bru sedar . y ak x blh gngu dy .
nmpakk ny dari jauh aje lha ak tengok dy .
tapi xpe , ak x kesah . tengok dari jauh pn .
sekurang-kurang ny ak dapat lepas rindu ak  .
ak dapat semangat utk ak trus hdup
tiba tiba pula ak rase mata ak berair .
ak x thu knape ia tiba tiba nk berair .
mybe sbb hati ak trlampau rndu kn dy .
wlau pe pn , ak nk dy tahu dan 
kalau blh ak nk 1 dunia nie tahu , y ak syg dy sesgttt .

Tuju-tuju rindu :')

Posted By Jibam Xavier at 4:20 AM Links to this post
-ak tujukan lagu nie untuk my sygg , FATIN AMYRA-
..Tuju-tuju rindu....

..karaoke box at Central Square, Sg.Petani..
with mady & khubai :)


sejak ku bertemu dengan mu
hatiku menjadi semakin rindu
tak dapat nak disembunyikan lagi
perasaan ini

kekasih ak telah jatuh cinta
padamu hanyalah yang aku puja
kekasih inginkan engkau menjadi
oh, buah hatiku

tersiksa ak jiwa tersiksa
bila mataku tak memandang matamu
berillah aku peluang membuktikan sayangku ini
demi kasih kita ku korbankan jiwa

kau menjelma bagaikan bidadari
yang singgah di kala hatiku sunyi
kau umpama pelangi waktu pagi
keayuanmu menambat hati

tuhan tolonglah aku ku cintai dia
sungguh-sungguh hatiku bukanlah dipaksa
sayang sambutlah rindu ridu yang aku tuju
tuju kepadamu duhai kekasihku

February 21, 2012

Nyanyian Rindu Buat Kekasih

Posted By Jibam Xavier at 9:40 PM Links to this post
-beby sayanggg , b bagi lirik lagu nie untuk beby ..

Tiada yang lain yang ku cinta
hanyalah padamu ..
Tiada yang lain yang ku rindu
hanyalah dirimu ..

Tiada yang lain yang ku mahu,
hanyalah kasihmu ..
Tiada yang lain yang ku puja,
hanyalah dirimu ..
Tak mungkin aku berpaling,
berpaling mencari yang lain ..
Tak mungkin ak biarkan kau merana ..

Aku cinta kepada mu sepenuh hati
Janganlah kau ragu kasih,
ragu padaku ..
Sejujur niat ku niat bersama,
selama-lamanya ..
Janganlah kau pergi kasih,
pergi dariku .. 

Ku nyanyikan lagu rindu,
buatmu kekasih ..
Ku baca puisi syahdu,
puisi kita ..
Ku ingin kau di samping ku,
untuk sama-sama ..
Melayarkan bahtera cinta yang terbina ..
Oh ..kekasih, dengarkanlah ..

Bila aku tersiksa, kaulah penawarnya ..
Bila kau terluka, akulah  penyembuhnya ..
Kita sama-sama sudah jatuh hati, jatuh cinta ...


Everything all about you

Posted By Jibam Xavier at 9:34 PM Links to this post

Sayangg, ape y kite lalui skrg adalah dugaan ..
setiap hari b menghitung hari, menghitung masa y berlalu ..
blerr b akan dapat peluang ?!
b x tahu ape y dh jadi dekat diri b, serius b xtahu, sumpahh ~ ..
setiap hari b sntiase rindu kn beby sesgttt ..
dan asyik fikir kn tentang diri beby ..
hari nie b rindu, esok lusa perasaan b ..
semakin lama semakin sayang, 
dan harihari seterusnya pula cinta b ..
semakin lama semakin membuak-buakk ..
beby sygg, anything all about you ..
b boleh jatuh hati, b boleh jatuh syg dekat beby ..
beby suke dimanjakan mcm budakbudak kecik =) ..
kalau boleh tiaptiap hari nakkk dimanjakan ..
dan setiap kali jmpe ada aje y berlaku ..
b suke perhatikan tingkah laku beby, ape y beby buat, 
bisikan iLOVEyou, iMISSyou di telinga b ..
gigit b smpai lebamm ..
b rindu smue tu sgtsgt sygg, you make me hepy sygg ..
trase diri b disayangi dan dihargai ..
dari smue segala perbuatan beby .. 
b nmpakk perasaan sayang dalam diri beby,
dan beby sendiri tahu kn dari perbuatan b ..
b sygg beby gylerrr-gylerrr lha sygg ..
dari perbuatan nie kite boleh tahu org sayang kn diri kite kn ..
tiaptiap malam b tdo berteman kn baju PRADA beby ..
setiap hari mulut b sntiase menyebut-nyebut nama beby, 
+ FATIN AMYRA~
ialah budak  kecik y betahh mulut blerr bercakap ..
happening, caring
dan mesra alam dgn smue org ..
b dh lame x kiss beby , i miss yor lips sygg ..
+ seriously i MISS ~~ ..
dh lame kita x berbual, 
skrg sikap tu turun pada mady a.k.a budakkk buaiih, 
dy bahagia dgn mira ..
hanphone 24 jam dalam tangan, 
b jelez tengok mady dgn mira ..
tapi ape y b boleh buat, b bersabar aje sygg ..
bersabar utk kite ..
b tahu b akan dapat peluang nie satu hari nnti ..
sygg , walau pe pn y trjadi, 
jgn sesekali ubah hati dan perasaan beby utk org laenn ..
jgn sesekali cheating,  jgn sesekali curang,
beby akan sntiase ada dalam hati b ..
akan sntiase ada DALAM HATI BIYY ..
b nakk beby jaga diri, jangan buat b esaw ..
jadi apeape nnti b x boleh nakk jaga dan tengok beby ....
b LOVE beby sangatsangatsangat lha sangat ~
mwahhhhx , iLOVEyou sygg ..

..True love never dies..
-it only gets stronger with time-





February 20, 2012

bertiga

Posted By Jibam Xavier at 11:09 PM Links to this post
nakkk bercerita tentang kawan, iyerr ..dari dlu sampai lha skrg aku x akan berhenti bercakap dan menulis tentang kawan, persahabatan, friendship. dan mungkin kebanyakan cerita tu mungkin berulang ..orang mungkin bosan membaca, tapi bagi aku x pernah bosan bila bercerita tentang kawan ..maksud bercerita di sini, bukanlah bergosip atau mengumpat tentang mereka.
 
selagi kita hidup, kita akan jumpe bermacam orang.. dan ada diantara mereka mungkin hanya orang asing yang hanya kita bertembung berkali-kali di tempat kebiasaan.. ada di antara mereka mungkin menjadi kenalan yang mungkin hanya tahu nama kita, dan ada di antara mereka akan menjadi kawan yang berborak dengan kita perkara-perkara biasa, dan ada di antara mereka yang menjadi kawan yang rapat yang mungkin berkongsi cerita dan punya memori bersama kita..

mungkin kerana aku seorang suka berkawan, aku mudah sayang pada kawan-kawan.. dan bila kau sayang, kau akan rasa rindu pada mereka, ya..aku punya ramai kawan. dan aku rindu kesemua mereka. tapi yang terutamanya pada mereka yang sentiasa dengan aku tu.. mereka lha yang terkadang suka buat kerja gila.

mungkin perkenalan kami tu satu kebetulan atau mungkin juga jodoh.. hidup bertemankan mereka, bukan satu perkara merugikan.. kenapa ya? tanpa mereka mungkin aku akan jadi budak skema.. hidup dengan mereka, mengajar aku erti bersahabat. hidup dengan mereka, memberi aku banyak cerita untuk dikongsikan.. hidup dengan mereka mengajar aku menjadi lebih kuat.. hidup dengan mereka memberi aku satu kehidupan yang x membosankan.







p/s : terlebih rajin nak full kan ayat . huhuhu :p

Beby cygg

Posted By Jibam Xavier at 10:45 PM Links to this post
Beby cygg, skrg b nk bgthu y b still menyayangi dan mencintai syg, b x prnah lupa bby walau sedetik , ape y b buat sknk ..b buat ape y bby prnah swuh b buat dlu ..b sabar, b sabar lalui harihari b utk bby ..b akan terus setia dan akan terus stay dgn bby, b akan trus brjuang utk bby, slagi b bleh pertahankan hbgn kite, b akan tetap pertahankan smpai akhir nafas b ..bby jgn esaw, oke ..bby x akan sesekali brkongsi kaseh dgn org laen ..b hnya bby sorg y punya, dri b adalah utk bby dan b adalah HAK bby ..setiap hembusan nafas, hati, perasaan, kaseh, sayang, cinta dan nyawa b adalah kepunyaan bby ..hati b hnya tulis nama FATIN AMYRA shaje ..b akan tempuh setiaap dugaan dan halangan ngn bby, kite samesame lalui smue nie ekk ..kite akan bukti pada dy org y kita boleh berjaya ..ingt bby syg, sejak kite lost cntct ..b sntiase rindu kn bby, if b online b akan slalu buka wall bby, stiap kali b pgg hanphone, first y b buat ..b akan tengok album gambar bby n album couple kite dlu ..bia lha org nk kata ape, dgn gambar t0o aje lha ..dapat ubat rindu b dekat bby, bby akn sntiase ada aje dlm hati b ..oh ye, b slalu dengar lagu Awi Rafael -Bila Aku Jatuh Cinta ..b thu bby suke sgt dgn lagu tu kn, b x prnah jemu dengar lagu tu berulang kali ..one day, i will take you in my arms ..i love you forever, i give you my word and i give you my heart ..just close yor eyes and feeling my heart and know this feeling won't go away ..my life it's not complete without you, every word i say is true ..this i promise you :) ..iLOVEyou moremoremoremore than you know .




p/s : i may never get to see you as often as i like, i may not get to hold you in my arms all through the night ..but deep in my heart i truly know, you're the one that i love and can't never let you go .

February 17, 2012

Aku sunyi

Posted By Jibam Xavier at 9:08 PM Links to this post

I'm not oke , not oke , not oke and not oke !!!
ak rindu dy sgtsgt , rindu nk dgr sore dy ,
dlu dy sntiasa ada dgn ak , 
ape ak buat , dgn spe ak kluar ,
dy sntiasa teman ak ,
sblum tdo , tiaptiap mlm ak dgr sore dy ,
bgn tdo , ak bace message dy . 
tiaptiap pagi sblum dy p skewlh . msti dy antar message kt ak
" yunk ..Bby g ckulaa dlu aww ..take care ..miz you love you muahh "
dy lha gak y slalu sabotaj tdo ak , slalu gediks ngn ak .
tp sknk , smue ny dh hilang . 
ak x leyh dgr sore dy lagi dh ,
harihari ak asyik fkr psal dy , dy dh mkn ke blum?
dy buat ape? dy gediks ngn spe?
ape bnde y ak buat , ak sntiase tringt kn dy .
tiaptiap mlm ak nangis sebab ak rindu dy .
ak rindu dy sgtsgt , ak nk lepas tp x boleh ..
so , ak pendam aje lha sorg2 . sedih kn =(
       dan dlm masa y same gak hati ak nie sakit .
+ sakit + kecewa + geram +
sebab ak x leyh nk pertahankan hubungan ak dgn dy .
ak xde kuasa , ak bkn ultraman y blh mngeluarkn kuasa , hahahaaa ...
ak hnya lha manusia biasa y ada hati dan perasaan aje .
y x pnya harta dan darjat (cehhhhhh , ayt . sengal kn)!
try to be hepy , try utk senyum . try wt mcm biasa .
byk kenangan y dh jadi antara ak dgn dy wey .
serius , ak xleyh lupa dy walaupun sesaat .
ak hargai setiap detik masa ak dgn dy .
now , ak nk dy thu y ak sntiasa rindu dy ..
ak x prnah lupa dy . ape hal y brkaitan dgn dri dy .
first ak knal dgn dy , dy kata ak smbong .
mcmmcm y dy kata kt ak dgn kata ak nie sombong .
ak sntiasa ingt , x prnah lupa pn wey .
ak hope sgtsgt dy x lupa ak .
bg ak dy lha y trbaekk dlm hati ak .
hati ak akn sntiasa ada utk dy .
ak akn cuba lalui harihari ak tnpa dy .
ak akn cuba n pakse dri ak utk hepy .
ak hepy if dy  hepy , ak sedih if dy sedih .
ak xnk sapesape pn sakiti dy .
ak akn tgk dy dri jauh , if ak x dpt tgk dy . 
ak tgk umah dy pn xpe lha . 
aslkn pala otak ak n mnda ak x lupa
ak sayang dy ~


February 15, 2012

Untuk beby

Posted By Jibam Xavier at 3:11 PM Links to this post
Bila Aku Jatuh Cinta -Awi Rafael

Bisakah ku tanpamu?
Bilakah ku tanpamu?
Hatiku mulai rapuh, hatiku mulai sedih
Bisakah ku tanpamu?
Bila aku jatuh cinta
Kan ku sebut namamu, akan ku tulis lagumu
Akan ku katakana kata-kata indah
Bila aku jatuh cinta
Kan ku doakan kamu, menyempurnakan aku
Akanku buatkan semua yang terindah.. hanya untukmu
Relakah ku tanpamu?
Relakah ku tanpamu?
Bila aku jatuh cinta
Kan ku sebut namamu, akan ku tulis lagumu
Akan ku katakan kata-kata indah
Bila aku jatuh cinta
Kan ku doakan kamu, menyempurnakan aku
Akanku buatkan semua yang terindah..




p/s : syg , b mnta maaf sebab x nyanyikan lagu nie utk bby . bby dh byk kali swuh b nyanyi

        lagu nie . ade pluang t , b akn nyanyikan lagu nie utk bby ek ...


Salahkah ak ;'(

Posted By Jibam Xavier at 1:15 PM Links to this post
salahkan ak utk menyayangi dan mencintai dy wey !!!
setiap hari, ak sntiasa tringt kn dy 
dan xprnah lupa dy walaupun sesaat ...
sebab ape ?! sebab ak rindu dy sgtsgt , 
5 bulan ak dgn dy wey , mcmmcm y trjdi . 
sknk smueny dh hilang wey , ak sedih !!!
dulu setiap hari dy sntiasa ada dgn ak , teman ak ..
ak prgi mana-mana pn dy sntiase ada ...
tp sekarang ;'( , smue ny dh xde .
dy org dh rmpas smue kebahagiaan ak .
skrg bgthu ak wey ,..
sape y akn teman ak tyme ak sunyi , 
sape y akn teman ak tyme ak sedih ,
sape y akn teman ak tyme ak sakit , 
sape y akn teman ak tyme ak hepy ,
sape y akn teman ak message ,
sape y akn teman ak brbual .
sape y akn jdi tmpat ak nk mngadu ,
skrg smueny dh xde . ak dh hilang dy wey .
ya allah , knape nie smue harus trjadi dekat ak ,
kebhagiaan y ak dapat , smue ny skejup ..
ak x thu ape y harus ak lakukan skrg .
life ak , hati ak , perasaan ak .
spe y akn jge ak . spe lgi y ak nk cri .
y blh syg ak mcm mne ak syg dy .
susah wey , hny dy aje y blh jge ak .
tgk lha sknk , life ak dh x mnentu slepas ak hilang dy
ak ingin kn dy sgtsgt , tpi ak sedar ak x setaraf dgn dy .
ak sedar spe dri ak , tp salahkah ak dgn dy bersama .
ak ingin kn cinta dy , tp ak takut cinta ak nie akn buat dri dy disakiti .
ak akn belajar utk cuba jauh kn diri dari dy ,
tp hati ak akn tetap ade dgn dy aje ,
ak xkn prnah brhenti utk terus menyayangi dy .
sknk ak trase ade ssuatu y hilang dari hati ak .
cinta ak x dapat nk diteruskan lgi , tp hati ak ..
smakin hari smakin syg dkt dy ,
dan hati ak juga x prnah brhnti utk terus 
rindu, kasih, sayang dan cinta dy sgtsgt ...
ak x akan tinggalkn dy , tpi ape y ak blh buat ...
ak x terdaya , ak xde smngat selepas ak hilang dy ...
ape y trjdi , myb fmly dy nk y trbaekk utk dy ,
adalah utk kebaikan dri dy , 
ak xnk fmly dy terus sakiti dy krna brkwn dgn ak .
hati ak akn sentiasa dekat dgn dy , 
ak prcye dy dan yakin sgtsgt .
cinta dy utk ak teguh , 
cinta dy hnya utk ak sorg !
if btul cinta dy utk ak . 
dy xkn dapat lupa ak . dy akn cri ak .
ak akn trus tggu , ak akn trus bersabar .
5 tahun pn ak akn tetap terus menunggu dy .
ape y ak tulis , 
setiap airmata ak menitis jatuh ,
sbb ak mmg btul2 eclasz syg n cinta dy .
iLOVEyou so damn much .
biyy cinta bby sgtsgt .
LOVE YOU FOREVER <3

February 14, 2012

Bila kita hilang perasaan

Posted By Jibam Xavier at 2:32 PM Links to this post
Perasaan suka , perasaan sayang , perasaan kasih , perasaan minat , perasaan malu bila trjumpany , perasaan trase ingn mngenaliny , atau lbih mudah kata perasaan cinta . perasaan yang kata orang, bila kita mngalaminy , seolah-olah dunia ini kita y punya! perasaan bila kita hilang org y kita sygg seolah-olah tiada prkataan y dpt mnggambarkn perasaan sbenar knape kita smpai sbgini jadiny ..itu smue hnya diri kita sndri aje y thu mcm mne jdiny ..Kadangkala , krna perasaan tertentu , kita hilang 'perasaan' . ia trase amat pedih dan perit skali ..trase mcm dunia nie y cerah tibatiba jadi gelapp , trase bhgia y bru smlm kecapi tibatiba hilang , mcm t0o lha y ak rase smlm , smpai ak hilang perasaan , ak hilang bawa dri sbb ak hilang org y ak sygg ..hingga ak trpkse susahkn kwnkwn ak utk cari ak , ak susahkn hati org y ak syg , ak minta maaf sygg ;'( ..bkn niat ak nk buat mcm t0o tp ak down sgtsgt smlm , syg ak nk kau thu dan ak rase kau sndri pn thu kn perasaan ak kt kau mcm mne ..garagara ak syg kau ak dpt sakit tp ak nk kau thu , sakit y ak dpt itu smue x pntg , ak x kesah ak dpt sakit sbb kau , ak x kesah ape org lain nk ckp !ak x kesah if ada org nk halang ak truk mcm mne skali pn , aslkn ak akn tetap ngn kau , ak akn truskn gakk hbgn ak dgn kau ..ak xnk hilang kau , sbb ak sygg n cinta kau sgtsgt ..if ak hilang kau , mcm mne dgn hati ak ?! perasaan ak , hati ak n cinta ak hnya utk kau sorg ..bolehkah ak truskn hdup ak nie tnpa kau ..kau sndri thu kn 1 hari x cntct bagai nk gylerr ak , mcmmcm y ak fkir , nk swuh ak putus hbngn ngn kau , lgi lha ak x sgup ..tp utk kau , ak sgup korbankan  masa ak utk kau , ak akn sabar demi kau . 2 3 tahun skalipn ak akn sgup tggu kau ..ITU JANJI AKU !!!

January 29, 2012

Ragam manusia

Posted By Jibam Xavier at 2:47 PM Links to this post
 
Macam nie lha ragam manusia wey..
bila kita buat baik , xde sape pn kenang..
x sorg pn nmpakk kebaikan y kita buat..
tapi..

bila sekali buat salah , sampai bila2 pn diungkit benda y sama..
y t0o nmpakk sgt2 pula , kn !
walaupun benda t0o dh lama lepas..
ak TASUKE benda y dh lepas , diungkit balikk..
nk buat ape ungkit benda y dh lepas , cmform akn buat kita sakit hati aje kn..
bgi ak , better benda y dh lepas dilupakan , the past let it past !
itu lha y sering terjadi..
hakikat kehidupan..
Empp ...


January 25, 2012

Aku tak sombong

Posted By Jibam Xavier at 12:31 PM Links to this post


Emp , entry kali nie adalah sombong . kn ak dh ckp gelaran sombong slalu ak y kne , xthu lha . kali nie ak nk ckp plakk ape y ak wt supaya org x anggap ak sombong.


1. Maniskan muka
ape maksudnya? tak kan ak nk tabur gula atas muka ak pula kan. makan gula byk2.jgn cri psal. kunk ade y tak psal2 mati di usia muda sb dpt diabetis kan. maksud ak, w'pn kite tak senyum. tapi jgn pula bermuka ketad. maknanyaa? maknanya wt muka c0ol aje. muka c0ol t0o mcm mane ek? ntah..ak pn x thu. wt lha muka slumberr badak, tak pn muka seposen ke.jgn pula wt muka minta penampar kan.


2. Senyuman itu sedekah
okay..tak salah if kite senyum, senyum t0o kn 1 sdekah. btul tak babe? emp, lantak lha if kite senyum org t0o nk senyum blik or tak. trkadang hati nie memey r sakit if senyum kite tak berbalas. tapi kite fkr positif. mybe org t0o sakit gigi ataupn gigi dpan dy dicuri tikus. tak pn dy tak ade m0od. sb t0o dy tak senyum kan. kita y masih chat ade gigi y cntik nie. senyum aje. slagi blh senyum.


3. Buang rasa kemalu-maluan itu
ape y u'olls nk segan kan, if segan p d0ok bagan. cuba kikis ase kemaluan nie sikit2. tapi bkn lha smpai tak ade ase malu lgsg. agak2 r kan. sbgai ank dara , cehhhhh3.. ank dara melayu y pmalu, kekal kan lha tradisi nie. ape y prlu? ak senyum pada sesiape aje y ak nmpakk. tapi brtmpat gakk. cuba lha tegur kenalan u'olls.


4. Cuba berborak dengan orang yang kenal
ak cuba berborak dgn org y ak baru knal, perghh..mkn mase gakk lha nk rapat (ak nie pn kne tgk org sme, ade org ak cpt ngam n ade y tak). mmg r ssh, tak pndai brckp. tapi bila org t0o pndai brckp. bru ak dpt brbual dgn jayanya. if dh tak ade topik sgt. ak wt2 ade topik. tny aje ape2 soklan y msuk dek akal, jgn tnya soklan bdoh pula. mmg kne r. kdg2 ak sndri tnya soklan y ak sndri thu jwpn ny.


5. Buat muka yakin
ade masanya ak mmg tak pndg if ak tak psti name ak dipggl or tak. ade masany ak pndg aje. andai kate ak trsilap, ak wt lha muka yakin. muka sje nk tengok blakang. nk psti ade kenderaan berat tak nk melintas or spe2 pgl ak. tak pn wt2 cari org ke. tak pn wt muka bdoh aje. suka hati ak lha nk pndg mana2 pn. kan nie kpala n mata ak.


6. Perlahankan volume
ak mmg suka dgr lagu. tapi ak cuba prlahankn sdikit lagu t0o. bhaya pkai earphone or headphone dgn volue y kuat. sb lame-kelamean akn mnjdi pekak. lagi satu if ade kreta or moto, tak psal kne langgar. (mati katak aje kau). jdi bila lagu dipasang dgn kadar prlahan, skurang2 ny bila org mnjerit pggl dua, tiga kali boleh dgr.


7. Elakkan diri dari kelaparan
okay..biaseny bila ak lapar, penat, haus n mngantukk. ak jdi nk m0ody. bila m0ody, ak akn trase nk marah aje. kdg2 awex ak sndri jdi mangsa. wt bdoh trhdap sesiape pn y snyum or tgur ak. bila ak dpt makanan, bru ak okay blikk. gylerr lha. tapi nie lha ak, ak mmg kuat mkn. ak ngaku t0o . if tdk awex ak x pggl lha ak bab. jdi muka nie tak nmpak mcm prempuan sombong. ak akn psti kan y pwot ak tdk brgendang. ak tak tipu, bila penat, mngantukk n lapar mnguasai ak. ak mmg kuat nk marah. gylerr kan?


trkadang ase srba salah bila dicakap sombong tapi ak kan manusia biase y ade perasaan gakk

see i and tea air

Posted By Jibam Xavier at 1:50 AM Links to this post


Apa itu cinta?
Kenapa perlu ada cinta?
sesungguhny , m0od ak utk mrepekk mlm nie lgsg xde . KOSONG !!! Jdi ak dgn ase tdk brsalah , ak post entry nie . sbenarny ak suke nk thu jwpn org dgn soklan kt ats t0o ...
Apa itu cinta?? Cinta bgi ak hny lha kerinduan , kasih , sayang y dicurahkn pda tuhan , s'seorg or s'suatu objekk . stiap satuny mmpnyai cara y brbeza . cinta ialah prasaan di mana prlu diadaptasikn dri jiwa kpd cinta y diberi ...
Kenapa perlu ada cinta?? Normal bgi s'seorg manusia y mmpnyai akal fkiran n prasaan utk mmpnyai cinta . trase khilngn seri hdup if tdk dibekalkn dgn cinta . cra utk mngolah prasaan t0o sndri y mnjdi hak individu t0o sndri samada baekk or pn burukk ...
Knpe ak harus brbhasa skema mlm nie?? ntah lha , ak sndri pn x pasti ...

January 23, 2012

Ayat-ayat nak mengayat !~

Posted By Jibam Xavier at 10:42 PM Links to this post
first knal ayat manis ..
 
1. hai ?
2. buat apa tu ?
3. dah lama on9 ?
4. dah makan ke blum ?
5. tak keluar ke hari ni ?
6. umur berapa ?
7. stay mana ?
8. ni chat bf/gf tak marah ke ?
9. u lawa u cantik i suka u.
10. emp .. i nak minta no u boleh ? lau tak boleh takpe :) i tak paksa. ♥

Selepas kenal... dlm kurungan COUPLE
ayat mcm hareyyyyy .

1. hoi ?!
2. kau  buat apa ?!
3. orang mcm kau ni xpyh on9 !
4. kau bile nk mati kelaparan ?!
5. pergi la keluar, kubur tggu kau tu !
6. dah tua-tua tak nak mampus ke ?!
7. orang mcm kau ni stay dlm nereka lgi bagus ?!
8. kau bile nk berambus dri life aku , aku nk cri bf/gf baru plakk ni ?!
9. muke kau mcm beruk lha.. aku suka. haha
10. emp .. boleh aku minta clash dgn kau?! klu kau xnak , aku paksa kau lacurkan diri aje.

#ayat PUAKA JAHANAM , hahaha ! Gylerr betul ...

January 15, 2012

Cinta 3 Suku

Posted By Jibam Xavier at 12:45 PM Links to this post

‘SKETSA Perang’ di pertengahan jalan menjadi detik pertemuan pertama antara Minah Sewel dan Mamat Tiga Suku. Sejak itu, pertemuan demi pertemuan tercipta. Anehnya, setiap pertemuan dihiasi insiden perlanggaran.

Iman – gadis comel yang nakal dan berperwatakan kasar atas dasar mahu melindungi diri lantaran pengalaman masa silam. Kehilangan abah tersayang menjadikan dia sebatang kara. Kebencian si ibu tiri menambah lara hidupnya lantas dia membawa diri ke kota. Kehadiran Suhaila dan Razif secara tidak dirancang membolehkan dia menumpang kasih dan sayang.

Arie – pertemuannya dengan Iman menghadirkan seorang musuh dalam hidupnya. Si Minah Sewel! Sikap kasar dan mulut celopar gadis itu menimbulkan kejengkelan di hatinya. Tidak seperti kekasihnya yang manja dan pandai menggoda.

Iman dan Arie tidak sehaluan. Seorang ke simpang kiri, seorang lagi ke selekoh kanan. Tetapi, haluan berbeza itu membawa mereka ke satu jalan lurus bernama keserasian. Namun tiada seorang pun menduga lorong yang sedang mereka lalui itu rupa-rupanya penuh dengan onak dan duri.

Untuk Kamu (Ombak Rindu OST)

Posted By Jibam Xavier at 12:39 PM Links to this post
Raut wajah...Mendamaikan...
Dan sesuci..Selembut hatimu..
Sinar mata...Mempersona...
Bagai gugur seluruh jantungku...

Aku Ingin engkau tahu...
Cinta aku satu...
Tercipta buat dirimu..
Hanya... Untuk kamu...


Rinduku umpama ombak yang tak berhenti - Izzah
Kasihmu bagai pantai yang sentiasa menanti - Hafiz

Sayang i miss you

Posted By Jibam Xavier at 12:14 PM Links to this post
kekasihku percayakah kamu
aku selalu menunggu
kekasihku percayakah kamu
aku ingin bertemu
kalau kau cinta
pasti kau tahu isi dihatiku

kubilang miss you pada dirimu
agar kau tahu isi hatiku
yang selalu menunggu disetiap waktu
karena i miss you

kekasihku percayakah kamu
aku selalu menunggu
kekasihku percayakah kamu
aku ingin bertemu
kalau kau cinta pasti kau tahu
isi dihatiku 

kubilang miss you pada dirimu
agar kau tahu isi hatiku
yang selalu menunggu disetiap waktu
karena i miss you

yang selalu menunggu disetiap waktu
karena i miss you

...........................................................................................................

-Irwansyah feat Zaskia - I Miss You-



 

Bubut punya stories Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting