January 29, 2012

Ragam manusia

Posted By Jibam Xavier at 2:47 PM Links to this post
 
Macam nie lha ragam manusia wey..
bila kita buat baik , xde sape pn kenang..
x sorg pn nmpakk kebaikan y kita buat..
tapi..

bila sekali buat salah , sampai bila2 pn diungkit benda y sama..
y t0o nmpakk sgt2 pula , kn !
walaupun benda t0o dh lama lepas..
ak TASUKE benda y dh lepas , diungkit balikk..
nk buat ape ungkit benda y dh lepas , cmform akn buat kita sakit hati aje kn..
bgi ak , better benda y dh lepas dilupakan , the past let it past !
itu lha y sering terjadi..
hakikat kehidupan..
Empp ...


January 25, 2012

Aku tak sombong

Posted By Jibam Xavier at 12:31 PM Links to this post


Emp , entry kali nie adalah sombong . kn ak dh ckp gelaran sombong slalu ak y kne , xthu lha . kali nie ak nk ckp plakk ape y ak wt supaya org x anggap ak sombong.


1. Maniskan muka
ape maksudnya? tak kan ak nk tabur gula atas muka ak pula kan. makan gula byk2.jgn cri psal. kunk ade y tak psal2 mati di usia muda sb dpt diabetis kan. maksud ak, w'pn kite tak senyum. tapi jgn pula bermuka ketad. maknanyaa? maknanya wt muka c0ol aje. muka c0ol t0o mcm mane ek? ntah..ak pn x thu. wt lha muka slumberr badak, tak pn muka seposen ke.jgn pula wt muka minta penampar kan.


2. Senyuman itu sedekah
okay..tak salah if kite senyum, senyum t0o kn 1 sdekah. btul tak babe? emp, lantak lha if kite senyum org t0o nk senyum blik or tak. trkadang hati nie memey r sakit if senyum kite tak berbalas. tapi kite fkr positif. mybe org t0o sakit gigi ataupn gigi dpan dy dicuri tikus. tak pn dy tak ade m0od. sb t0o dy tak senyum kan. kita y masih chat ade gigi y cntik nie. senyum aje. slagi blh senyum.


3. Buang rasa kemalu-maluan itu
ape y u'olls nk segan kan, if segan p d0ok bagan. cuba kikis ase kemaluan nie sikit2. tapi bkn lha smpai tak ade ase malu lgsg. agak2 r kan. sbgai ank dara , cehhhhh3.. ank dara melayu y pmalu, kekal kan lha tradisi nie. ape y prlu? ak senyum pada sesiape aje y ak nmpakk. tapi brtmpat gakk. cuba lha tegur kenalan u'olls.


4. Cuba berborak dengan orang yang kenal
ak cuba berborak dgn org y ak baru knal, perghh..mkn mase gakk lha nk rapat (ak nie pn kne tgk org sme, ade org ak cpt ngam n ade y tak). mmg r ssh, tak pndai brckp. tapi bila org t0o pndai brckp. bru ak dpt brbual dgn jayanya. if dh tak ade topik sgt. ak wt2 ade topik. tny aje ape2 soklan y msuk dek akal, jgn tnya soklan bdoh pula. mmg kne r. kdg2 ak sndri tnya soklan y ak sndri thu jwpn ny.


5. Buat muka yakin
ade masanya ak mmg tak pndg if ak tak psti name ak dipggl or tak. ade masany ak pndg aje. andai kate ak trsilap, ak wt lha muka yakin. muka sje nk tengok blakang. nk psti ade kenderaan berat tak nk melintas or spe2 pgl ak. tak pn wt2 cari org ke. tak pn wt muka bdoh aje. suka hati ak lha nk pndg mana2 pn. kan nie kpala n mata ak.


6. Perlahankan volume
ak mmg suka dgr lagu. tapi ak cuba prlahankn sdikit lagu t0o. bhaya pkai earphone or headphone dgn volue y kuat. sb lame-kelamean akn mnjdi pekak. lagi satu if ade kreta or moto, tak psal kne langgar. (mati katak aje kau). jdi bila lagu dipasang dgn kadar prlahan, skurang2 ny bila org mnjerit pggl dua, tiga kali boleh dgr.


7. Elakkan diri dari kelaparan
okay..biaseny bila ak lapar, penat, haus n mngantukk. ak jdi nk m0ody. bila m0ody, ak akn trase nk marah aje. kdg2 awex ak sndri jdi mangsa. wt bdoh trhdap sesiape pn y snyum or tgur ak. bila ak dpt makanan, bru ak okay blikk. gylerr lha. tapi nie lha ak, ak mmg kuat mkn. ak ngaku t0o . if tdk awex ak x pggl lha ak bab. jdi muka nie tak nmpak mcm prempuan sombong. ak akn psti kan y pwot ak tdk brgendang. ak tak tipu, bila penat, mngantukk n lapar mnguasai ak. ak mmg kuat nk marah. gylerr kan?


trkadang ase srba salah bila dicakap sombong tapi ak kan manusia biase y ade perasaan gakk

see i and tea air

Posted By Jibam Xavier at 1:50 AM Links to this post


Apa itu cinta?
Kenapa perlu ada cinta?
sesungguhny , m0od ak utk mrepekk mlm nie lgsg xde . KOSONG !!! Jdi ak dgn ase tdk brsalah , ak post entry nie . sbenarny ak suke nk thu jwpn org dgn soklan kt ats t0o ...
Apa itu cinta?? Cinta bgi ak hny lha kerinduan , kasih , sayang y dicurahkn pda tuhan , s'seorg or s'suatu objekk . stiap satuny mmpnyai cara y brbeza . cinta ialah prasaan di mana prlu diadaptasikn dri jiwa kpd cinta y diberi ...
Kenapa perlu ada cinta?? Normal bgi s'seorg manusia y mmpnyai akal fkiran n prasaan utk mmpnyai cinta . trase khilngn seri hdup if tdk dibekalkn dgn cinta . cra utk mngolah prasaan t0o sndri y mnjdi hak individu t0o sndri samada baekk or pn burukk ...
Knpe ak harus brbhasa skema mlm nie?? ntah lha , ak sndri pn x pasti ...

January 23, 2012

Ayat-ayat nak mengayat !~

Posted By Jibam Xavier at 10:42 PM Links to this post
first knal ayat manis ..
 
1. hai ?
2. buat apa tu ?
3. dah lama on9 ?
4. dah makan ke blum ?
5. tak keluar ke hari ni ?
6. umur berapa ?
7. stay mana ?
8. ni chat bf/gf tak marah ke ?
9. u lawa u cantik i suka u.
10. emp .. i nak minta no u boleh ? lau tak boleh takpe :) i tak paksa. ♥

Selepas kenal... dlm kurungan COUPLE
ayat mcm hareyyyyy .

1. hoi ?!
2. kau  buat apa ?!
3. orang mcm kau ni xpyh on9 !
4. kau bile nk mati kelaparan ?!
5. pergi la keluar, kubur tggu kau tu !
6. dah tua-tua tak nak mampus ke ?!
7. orang mcm kau ni stay dlm nereka lgi bagus ?!
8. kau bile nk berambus dri life aku , aku nk cri bf/gf baru plakk ni ?!
9. muke kau mcm beruk lha.. aku suka. haha
10. emp .. boleh aku minta clash dgn kau?! klu kau xnak , aku paksa kau lacurkan diri aje.

#ayat PUAKA JAHANAM , hahaha ! Gylerr betul ...

January 15, 2012

Cinta 3 Suku

Posted By Jibam Xavier at 12:45 PM Links to this post

‘SKETSA Perang’ di pertengahan jalan menjadi detik pertemuan pertama antara Minah Sewel dan Mamat Tiga Suku. Sejak itu, pertemuan demi pertemuan tercipta. Anehnya, setiap pertemuan dihiasi insiden perlanggaran.

Iman – gadis comel yang nakal dan berperwatakan kasar atas dasar mahu melindungi diri lantaran pengalaman masa silam. Kehilangan abah tersayang menjadikan dia sebatang kara. Kebencian si ibu tiri menambah lara hidupnya lantas dia membawa diri ke kota. Kehadiran Suhaila dan Razif secara tidak dirancang membolehkan dia menumpang kasih dan sayang.

Arie – pertemuannya dengan Iman menghadirkan seorang musuh dalam hidupnya. Si Minah Sewel! Sikap kasar dan mulut celopar gadis itu menimbulkan kejengkelan di hatinya. Tidak seperti kekasihnya yang manja dan pandai menggoda.

Iman dan Arie tidak sehaluan. Seorang ke simpang kiri, seorang lagi ke selekoh kanan. Tetapi, haluan berbeza itu membawa mereka ke satu jalan lurus bernama keserasian. Namun tiada seorang pun menduga lorong yang sedang mereka lalui itu rupa-rupanya penuh dengan onak dan duri.

Untuk Kamu (Ombak Rindu OST)

Posted By Jibam Xavier at 12:39 PM Links to this post
Raut wajah...Mendamaikan...
Dan sesuci..Selembut hatimu..
Sinar mata...Mempersona...
Bagai gugur seluruh jantungku...

Aku Ingin engkau tahu...
Cinta aku satu...
Tercipta buat dirimu..
Hanya... Untuk kamu...


Rinduku umpama ombak yang tak berhenti - Izzah
Kasihmu bagai pantai yang sentiasa menanti - Hafiz

Sayang i miss you

Posted By Jibam Xavier at 12:14 PM Links to this post
kekasihku percayakah kamu
aku selalu menunggu
kekasihku percayakah kamu
aku ingin bertemu
kalau kau cinta
pasti kau tahu isi dihatiku

kubilang miss you pada dirimu
agar kau tahu isi hatiku
yang selalu menunggu disetiap waktu
karena i miss you

kekasihku percayakah kamu
aku selalu menunggu
kekasihku percayakah kamu
aku ingin bertemu
kalau kau cinta pasti kau tahu
isi dihatiku 

kubilang miss you pada dirimu
agar kau tahu isi hatiku
yang selalu menunggu disetiap waktu
karena i miss you

yang selalu menunggu disetiap waktu
karena i miss you

...........................................................................................................

-Irwansyah feat Zaskia - I Miss You-



January 14, 2012

balloon bubbles

Posted By Jibam Xavier at 12:21 AM Links to this post

Hye3 and Hello world :), 
okay then nak stories pasal balloon bubbles :) korunk suka maen x balloon bubbles ?
hehe , if korunk nk tahu ..ak suka maen balloon bubbles nie , dari ak kcik lagi ..ak suka maen sampai sknk ak dh bsar pnjg pn still maen gakk , mcm gugirl plakk kn , org mcm ak nie maen balloon bubbles nie , haha . tp sknk ikut m0od gakk ak nk maen balloon bubbles nie , kdgkdg aje ak maen balloon bubbles x slalu sgt , nnt org ckp ape pula if tgk ak maen balloon bubbles nie ..ylaa , mainan bdk2 kn balloon bubbles nie . kn3? hehe ..tp ak suka maen gakk , yla blerr tiup aje , kluar balloon bubbles bykbyk , haha.. lepas t0o sknk , if ak maen . anak menakan ak suka bgi pecah ! ishk , nyebukk aje.. dan tetiba ak tringat, dlu ak selalu maen balloon bubbles nie , dgn kwn lame ak masa ak kcik2 dlu, kite org slalu maen . hepy wey blerr tringat blikk zaman kcik2 dlu , kdgkdg tringin nk jdi bdk kcik blikk , okay dah . ak rindu tyme t0o, sgtsgt lha rindu ..okay lha , mata ak pn dh lali nie , mata ak pula smakin lame smakin mengecil . ak harap , nnt ak dpt maen balloon bubbles nie lgi . huhu! bye :)

January 13, 2012

Gembira Lamaran Diterima

Posted By Jibam Xavier at 10:53 PM Links to this post
Ak seorg y gyle-gyle dan trlbih mesra alam kdg-kdg (betah) utk bergaul. Prangai ak awex kne tegur dlu , haha !~ Kwn ak gurlz , penk , n boy mmg rmai bleh dibilang. Nmun smua itu brubah dgn  skelip mata stelah OPEN HOUSE. Pda mula ny , si dia agak sombong  dengan ak dan tidak mahu menegur ak tetapi perasaan ak seolah-olah mhu mnegur ny tetapi ak diam kn aje. Blerr dh lame-lame knal , prasaan SUKA dan SAYANG ak pn dh smakin berputikk tpi ak trpakse diam kn aje sb ak tahu dy dh boyfrend..Cehhh3 , itu pn blerr dh lame-lame dan ak mula dh brckp dgn si dy. Ape blerr si dy mula rapat dgn ak , ak rase sudaa tibe masa ny utk ak dpt kn dy , dan akhir ny ak mcuba nsib utk mndpt kn nombor telefon dy , dan ak mula brhubung sehingga lha ak melamar ny mnjdi kkasih dan akhir ny ditrima. Itu lha kenangan y ak x dpt lupa masa ak mula-mula knal dgn dy dlu.

Mana kamu

Posted By Jibam Xavier at 7:35 PM Links to this post

Di mata ini , ada kamu
Di hati ini sentiasa ada kamu
Resahku menunggumu
Begitulah saat merindumu
Beginilah cara hidupku

Miss you , apa yang sedangku rasa
Hate you , apa yang aku tidak suka
Miss you , sentiasaku merasakannya
Hate you , bila sudah tiba masanya

Dan setiap saatku merindu
Bahagia bersamamu , sentiasa bertemu
Semoga kau mengingati aku

Miss you , apa yang sedangku rasakan
Hate you , apa yang aku tidak suka
Miss you , sentiasaku merasakannya
Love you , bila sudah tiba masanya

Setiap saatku merindukanmu
Bahagia bersamamu setiap saat
Ku ingin sentiasa bertemumu

January 4, 2012

iLOVEyou

Posted By Jibam Xavier at 12:46 PM Links to this post


la la , la la la
la la , la la la

i like yor smile, i like yor vibe , i like yor style
but dat's not why i LOVE you , and i , i like the way
yor're such a star , but dat's not why i LOVE you
heyy , do u feel , do u feel me ..
do u feel what i feel , t0o ..
do u need , do u need me ..

yor're so beautiful , but dat's not why i LOVE you
i'm not sure u know , that the reason i LOVE you is u
being u , just u ...
yeahh the reason i LOVE u is all dat
we've been through , and dat's why i LOVE you

YOU'LL NEVER WALK ALONE

Posted By Jibam Xavier at 12:10 PM Links to this post


When you walk through a storm hold your head up highAnd don't be afraid of the darkAt the end of a storm is a golden skyAnd the sweet silver song of a lark
Walk on through the windWalk on through the rainThough your dreams be tossed and blown
Walk on, walk on with a hope in your heartAnd you'll never walk aloneYou'll never, ever walk alone
Walk on, walk on with a hope in your heartAnd you'll never walk aloneYou'll never, ever walk alone

baby

Posted By Jibam Xavier at 11:59 AM Links to this post

..bby cayunk..
..u know what , i'll always love u..
..i can't let u go even if i die..
..i know that our love is so strong..
..i love u fucking damn much..
..i hope our love will be forever..
..mwahhhx!~..
..love bby sangatsangat..
 

Bubut punya stories Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting